România pontificată

Prin titlul de mai sus nu mă refer la România sacră, ci la România idioată, așa cum spunea și Petre Țuțea. Vreau să mă refer la România “pontificată”. La România lui Ponta.

Încerc să îmi imaginez ziua de luni, dimineață, 17 noiembrie. Îmi fac o cafea, pornesc televizorul. De obicei dau pe Realitatea. “Victor Ponta – noul președinte al României!”. Nu este un coșmar. Este momentul ăla în care munca lui Gâdea și banii lui Voiculescu nu au fost în zadar. Din momentul ăsta nimeni nu mai mișcă Antenele din loc.

Este momentul în care rânjetele satisfăcute ale unor Năstase, Hrebenciuc, Voicu, Voiculescu, vor renaște și vor fi mai puternice și mai hâde ca niciodată. Pentru că din momentul ăsta nimic și nimeni nu-i mai poate opri. Legea grațierii e doar o chestiune de timp. Și chiar dacă nu va fi dată, din cauza presiunii publice, cu siguranță că “președintele Ponta” va avea grijă să grațieze oamenii importanți, care au pus umărul temeinic la “restabilirea ordinii”.

Partidul de la conducere va ajunge haita de câini din “Ferma animalelor”, iar porcii stabiliți bine mersi în majorități ale parlamentului (da, ăla bicameral, cu 500 de leneși înmulțiți în urma referendumului care ar fi trebuit să-i împuțineze), în “cel mai curat Guvern” (cu 9 miniștri schimbați în doar cinci luni) și la Cotroceni, nu vor mai da socoteală nimănui.

“Am stat 13 ani la pușcărie pentru un popor de idioți”, spunea cu amărăciune Petre Țuțea. Nici nu știa câtă dreptate i se va da la 23 de ani de la dispariție. Așa-i, bătrâne, ai stat degeaba în pușcărie. La fel cum și Coposu a crezut că vom fi liberi și că nu vor mai avea șanse comuniștii să revină. Și totuși, după zeci de ani de “roșu”, românii par să nu renunțe așa de ușor la “conducătorii iubiți”. Și se lasă din nou manipulați, păcăliți și furați, într-o Românie “pontificată” cu de-a sila. În România lui Ponta, președintele ales de idioții de care s-a ferit moș Țuțea.

Luni dimineață, 17 noiembrie 2014. Îmi termin cafeaua, mă îmbrac și plec la serviciu. Mă gândesc la sănătatea mea, pentru că, nu-i așa, fuga e rușinoasă, dar e sănătoasă. Fuga către cei care au fost împiedicați prin toate mijloacele să voteze, să ne salveze, chiar și de la distanță. Chiar dacă nu mai sunt aici, la “salam cu soia”, măcar s-au gândit să ne scoată din rahat. Nu au reușit. Așa că e rândul nostru să-i urmăm și să lăsăm aici “Ferma” pentru care s-au zbătut, au amenințat, au șantajat, au înjurat, au mituit și au mințit în ultimele luni gunoaiele care nu mai au limită. 61475755

Leave a Reply